lösningar

Enligt min uppfattning finns det en alldeles särskild företeelse som är orsaken till de flesta problemen och skevheterna i vårt land, och även över i stort sett hela världen, och som är det viktigaste att titta på och ändra på!
Det är sättet som nya pengar skapas på och vem som har kontrollen över det och hur stor penningmängden är i ett land. Vi förväntas tro att det är staten som skapar nya pengar. Naturligtvis, något annat vore väl märkligt! Vem annars skulle ha ett sådant privilegium!?
Men det är här det oerhörda ligger, hela vår civilisation är byggd på ett gigantiskt bedrägeri . Det är nämligen de privatägda bankerna som skapar i stort sett alla ”pengar”. Och det handlar då inte om sedlar och mynt som staten skapar och som utgör ca 4-5 % av den totala penningmängden, utan om ”krediter” som skapas när någon tar ett lån.
Denna galna ordning, som man omsorgsfullt försökt hålla så många som möjligt i okunskap om, har fått till följd att vissa privata särintressen har fått en ofattbar makt, men man är mån om att inte agera så mycket i offentligheten, verka med inte synas!
Riktigt hur denna makt ser ut är det nog få som vet, men konsekvenserna av den rådande ordningen kan knappast överdrivas.Så det är den viktigaste punkten på ett program för en sund framtid, staten, allmänintresset ska ha ensamrätten att sätta nya pengar i cirkulation. Man ska inte som nu behöva bli skuldsatt hos några uppblåsta finansfurstar när ”pengar” behövs till samhällsviktiga projekt!

Video-tips – Money As Debt – lästips –Tillväxt på kreditlänkar

Stan 3 jan 2011

 

Annonser
 1. #1 av Sudden på januari 14, 2011 - 13:41

  Om man inte vill bli skuldsatt så kan man försöka söka EU-bidrag. Vill man inte fastna i bidragsdjungeln och fastna i restriktioner och styrning så måste man börja utan pengar. Utan ekonomiska hinder kan man starta samhällsviktiga projekt som inte korrumperas av vinstintressen, så länge man håller pengar utanför. Ett system där man får dela på direkta resurser och kan skicka fakturan till staten, skriva upp det på staten är bättre än möjligheter att äska pengar som sällan når ut i konkreta resultat och mer pengar begärs till utredningar om vad som blev fel (men inte utreder de om vart pengarna försvinner eller ens lägger energi på en tidsplan om utredning). Sedlar kan vara bra vid toalettbesök men inte mer. Utan ekonomiska hinder är vi starkare än vi någonsin kan ana. Men vi behöver väckas upp mer så vi inser att hjälpa varandra på rätt sätt med kärlek istället för pengar som morot – för vår egen skull.

 2. #2 av Sudden på januari 14, 2011 - 13:49

  Man kan söka EU-bidrag. Vill man inte fastna i bidragsdjungeln, restriktioner och styrning så måste man börja utan pengar! Utan ekonomiska hinder kan man starta samhällsviktiga projekt som inte korrumperas av vinstintressen. Ett system där man får dela på direkta resurser, skicka faktura till staten, skriva upp det på staten utan att behöva röra i pengar är en bättre kontroll än möjligheter att äska pengar som sällan når ut i konkreta resultat och mer pengar begärs till utredningar om vad som blev fel (men inte utreds det om vart pengarna försvinner). Sedlar kan vara bra vid toalettbesök men inte mer. Utan ekonomiska hinder är vi starkare än vi någonsin kan ana. Vi kan starta storlslaget så som den här bloggen tex och pengar eller ännu hellre direkta resurser kommer allteftersom fler blir intresserade. Men vi behöver väckas upp ännu mera så vi inser att hjälpa varandra på rätt sätt med kärlek istället för pengar som morot – för vår egen skull.

 3. #3 av Sudden på januari 14, 2011 - 14:32

  Vi måste uppmuntra fritt tänkandet, äkta känsloutbrott och rörelsefrihet över alla gränser.

 4. #4 av Sudden på januari 14, 2011 - 16:47

  Alla bidragsformer (A-kassa, sjukersättning, soc, studbidrag, …) måste ersättas av medborgarlön! Det finansieras av att en massa handläggare blir arbetslösa och får bara medborgarlön. Räcker det inte så är det bara trycka mer pengar eller att ta det från den okonsumerade delen av månadslönen hos de rikaste. Nyfattigdomen minskar när ALLA får medborgarlön. Hemlösheten minskar. Utbrändhet minskar. Lönen motiverar till arbete med sig själv, för samhället. Kriminaliteten minskar. Indragning av medborgarlön är effektivare än fängelse och det stoppar omotiverade kriminella att samlar dagsböter på hög. Det är ingen omöjlig utopi. Det är ett måste!

  • #5 av Stan på januari 16, 2011 - 19:33

   Härligt med friska fria idéer! Känner inte till det där om EU-bidrag, får försöka lära. Vi är svårt mentalt misshandlade och har blivit hjärntvättade att tro att det finns någon anledning att det ska finnas en brist på pengar för de nödvändiga grundläggande nyttigheterna i samhället.
   Vi borde vid det här laget kunna se tillbaka med fasa på den tid då vi släpade oss motvilligt till en arbetsplats 40 tim i veckan av rädsla att inte få till det nödvändiga!
   Men hur gör man med de nödvändiga arbeten som måste göras, och som kanske ingen vill göra om man slipper? Måste man ha någon sorts plikttjänstgöring en viss tid?

   • #6 av Sudden på januari 16, 2011 - 21:41

    Bra fråga! Jag har ofta tänkt tvärtom med ”verklighetens sanningar” som jag tyckt känns fel… ”Skitjobben” idag är de minst betalda och ändå fungerar samhället. Men om vi gör dem till de högst betalda jobben borde det fortfarande fungera… Pengar måste bara bytas till en bättre valuta – nämligen uppskattning och kärlek. De som gör skitjobbet ska få en upphöjd position och förmåner. Det går att reglera. Mycket idag är fullständigt upp och ner och måste vändas rätt. Men det är mest bara attitydförändring och ett helt annat sätt att tänka. Cynismen måste jobbas bort med NLP, KBT och andra terapiformer hos dem mest skadade för att de ska få livslust och arbetslust tillbaka. Många betalar för sådant, vilket bevisar att vi till och med är beredda att betala för att jobba med oss själva. Av naturen tror jag att vi vill jobba även utan pengar. Finns ju ganska mycket exempel på det – föreningsliv och volontärsjobb tex. De högst betalda jobben idag behöver nog inte finnas. De är bara maktpositioner och folk vet ofta vad de måste göra även utan dessa personer. Koordinatorer kan behövas men inte allt för högt uppe i någon hierarki. Prestige och status hierarkierna måste falla så att infrastrukturerna kan börja fungera smidigare. Det här kan vara en tanke att elaborera vidare på?

 5. #7 av Ekonom på januari 15, 2011 - 22:11

  Förutom skatt och momser har vi en inflationen som för penningvärdet tillbaka till staten genom att det trycks upp nya pengar åt staten själva medan pengarna blir värdelösa i folkets händer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: